Dočasné premostenia nad Ondavou a Brusničkou nahradia nové mosty

22.08.2012 Stropkov

Miňovce/Breznica 22. augusta (TASR) - Dočasné premostenia nad riekou Ondava a potokom Brusnička, ktoré sa nachádzajú na ceste pre motorové vozidlá medzi obcami Miňovce a Breznica v okrese Stropkov, nahradia čoskoro nové mosty. TASR o tom informovala hovorkyňa Slovenskej správy ciest (SSC) Iveta Fedorová.
Dočasné premostenia nad Ondavou a Brusničkou má v súčasnosti SSC prenajaté od Správy štátnych hmotných rezerv SR. Nachádzajú sa konkrétne na ceste pre motorové vozidlá, ktorá je obchádzkovou trasou pôvodnej cesty I. triedy medzi Miňovcami a Breznicou. Počas povodní v roku 2010 ju poškodil masívny zosuv pôdy a odvtedy je mimo prevádzky.
Po mostných súpravách Štátnych hmotných rezerv SR premávajú medzi Miňovcami a Breznicou v súčasnosti okrem osobných áut aj nákladné vozidlá. Napriek tomu, že časť ich povrchu tvorí drevené podložie, majú nosnosť až 40 ton. "Poškodené fošne podľa potreby v priebehu roka meníme, pravidelne však po každej zime," vysvetlila Fedorová.
Ako dodala, prvé dočasné premostenie nad Brusničkou nahradí SSC novou trvalou stavbou pravdepodobne ešte v tomto roku. "V súčasnosti prebieha verejné obstarávanie na jej zhotoviteľa," doplnila hovorkyňa s tým, že most nad Ondavou plánujú postaviť v priebehu roka 2013.
Motoristi sa nemusia obávať, že bude v priebehu výstavby cesta prechádzajúca mostmi uzavretá. Počas realizácie stavebných prác dôjde podľa Fedorovej slov iba k čiastočnému obmedzeniu dopravy do jedného jazdného pruhu.
 

Vyberte región